Mušle v zeleninovém vývaru s cayenským kořením

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
13 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na středním plameni ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme prolisovaný česnek a minutu restujeme, přisypeme kajenské koření, smícháme. Vmícháme zeleninový vývar, rajčatový vývar, kolečka jarní cibulky a přivedeme k varu. Do hrnce vložíme očištěné mušle, zakryjeme pokličkou, 4 - 5 minut vaříme. Nakonec hrnec několikrát protřepeme, a vmícháme drobně nasekanou petrželovou nať.
  • 2
    Mušle jsou uvařené, pokud se otevřou, uzavřené se nehodí ke konzumaci.
  • 3
    Podáváme ve větších miskách s vývarem a chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.