Mušle ve vinné zálivce se zeleninou
45 min.
Ingredience
- 250gramůMušle slávky
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 80mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaOcet vinný
- 1kusHřebíček
- 1kusBobkový list
- 2lžičkyMáslo čerstvé
- 0,25kusCibule
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
598 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny. Oškrábanou a omytou mrkev osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Řapík celeru očistíme a omyjeme, vodu setřepeme, celer nasekáme nadrobno.
- 2Čtvrtinu cibule, mrkev a celer vložíme do hrnce. Zalijeme vínem a octem, dochutíme hřebíčkem, bobkovým listem, solí a pepřem. Přivedeme k varu a v zakryté nádobě dusíme na mírném ohni 10-12 minut.
- 3Mušle očistíme, omyjeme a přidáme do hrnce. Vaříme ještě asi 6 minut. Mušle, které se po této době neotevřou, odstraníme. Pokrm dochutíme petrželkou a omastíme čerstvým máslem.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.