Mušle ve vinné zálivce se zeleninou

45 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
598 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny. Oškrábanou a omytou mrkev osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Řapík celeru očistíme a omyjeme, vodu setřepeme, celer nasekáme nadrobno.
  • 2
    Čtvrtinu cibule, mrkev a celer vložíme do hrnce. Zalijeme vínem a octem, dochutíme hřebíčkem, bobkovým listem, solí a pepřem. Přivedeme k varu a v zakryté nádobě dusíme na mírném ohni 10-12 minut.
  • 3
    Mušle očistíme, omyjeme a přidáme do hrnce. Vaříme ještě asi 6 minut. Mušle, které se po této době neotevřou, odstraníme. Pokrm dochutíme petrželkou a omastíme čerstvým máslem.
  • 4
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.