Myslivecká polská omáčka
40 min.
Ingredience
- 30gramůHouby čerstvé
- 60gramůCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůKlobása Dunajská
- 50gramůOkurky nakládané
- 5decilitrůHovězí vývar základní
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 2gramyJalovec
- 20gramůHořčice
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé houby nakrájíme a orestujeme na rozpáleném másle.
- 2V rendlíku usmažíme na rozpáleném másle cibuli nadrobno, postupně přidáme mouku, až vznikne světlá cibulová jíška. Tu přidáme na pánev k houbám, zalijeme vývarem a 5 minut povaříme. Přidáme nakrájené okurky a klobásu, osolíme, okořeníme a 15 minut povaříme na mírném ohni. Po odstavení vmícháme hořčici a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.