Myslivecká vajíčka
35 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100gramůJátra drůbeží
- 30gramůŽampiony čerstvé
- 1kusŠalotka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5mililitrůOmáčka sladkokyselá
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 4kusyVejce slepičí
- 40gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
31 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
860 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme polovinu másla, drůbeží játra nakrájíme na nudličky, žampióny na plátky, šalotku nadrobno a na másle vše zprudka orestujeme. Osolíme a opepříme, zakápneme mysliveckou nebo divokou omáčkou, podlijeme vývarem, promícháme a dusíme, dokud se tekutina neodpaří.
- 2Na jiné pánvi rozpustíme zbylé máslo, rozklepneme čtyři vejce a usmažíme jako volská oka.
- 3Upravíme na dva talíře vždy po dvou vejcích a obložíme orestovanou směsí z první pánve. Na každý talíř ještě přidáme lžíci nakládaného hrášku bez nálevu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.