Myslivecké maso
80 min.
Ingredience
- 1lžíceSůl
- 4kusyVepřové kotlety
- 200gramůHovězí svíčková
- 100gramůAnglická slanina
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 80gramůCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSádlo škvařené
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 0,5decilitrVíno červené
- 4špetkyZázvor mletý
- 2špetkyJalovec
- 2špetkyTymián sušený
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
555 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kotlety omyjeme, naklepeme a okraje nařízneme. Osolíme a posypeme zázvorem.
- 2Ze svíčkové nakrájíme řezy, jen lehce je naklepeme, osolíme a opepříme.
- 3Vepřové kotlety a svíčkové řezy opékáme na sádle s plátky anglické slaniny.
- 4V pánvi na másle podusíme žampiony.
- 5Pečené maso vyndáme a přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme chvilku podusit. Přidáme rajčatový protlak, žampiony, červené víno, tlučený jalovec a špetku tymiánu. Slabě podlijeme vývarem a dusíme s opečeným masem.
- 6Na opečené kotlety dáme svíčkové řezy, anglickou slaninu a přelijeme dušenou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.