Na aromatických kořeních kuře
35 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej rostlinný
- 8kusůKuřecí stehna
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 2lžičkyKmín mletý
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžičkaKurkuma
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1lžíceMáta
- 400gramůCizrna
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
957 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
57 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Olej rozehřejeme ve velké pánvi a osmahneme do zlatova porce kuřete. Vyndáme z pánve. Přidáme pokrájený česnek, cibuli, chilli papričku, kmín, kurkumu, garam masalu a smažíme 2 minuty. Přidáme pokrájená rajčata, mátu, vodu, cizrnu a vše promícháme. Osolíme, přikryjeme pokličkou a dusíme 20 minut.
- 2Posypeme koriandrem a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 17. 3. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Cizrnová směs mi přišla velice kyselá, musela jsem doplnit hodně cukru, abych to trochu zredukovala. Místo rajčat z konzervy bych příště zvolila rajčata čerstvá, ta oloupala a podlila větším množstvím vody. K podávání jsem udělala i pikantní pečené brambory, takže výsledná kyselost nakonec nebyla tak markantní.