Na páře vařené tvarohové knedlíky
70 min.
Ingredience
- Na dohotovení
- Na náplň
- 300gramůTvaroh měkký
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůCukr moučkový
- 50mililitrůRum
- 100gramůRozinky bílé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- Na těsto
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 30gramůDroždí
- 20gramůCukr krupice
- 100gramůTvaroh tvrdý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5špetkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
756 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
34 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 11 dl mléka zahřejeme, rozdrobíme do něj droždí, vložíme lžičku cukru a necháme na teple vzejít kvásek.
- 2Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na menší kousky, spolu se zbylým cukrem utřeme na hladkou pěnu. Přidáme nastrouhaný tvaroh, prosátou mouku, vejce, sůl, přilijeme zbylé mléko, vložíme kvásek. Rukou dobře těsto prohněteme a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut na teplém místě vykynout.
- 3Měkký tvaroh smícháme s vanilkovým i moučkovým cukrem, přidáme v rumu namočené rozinky a žloutky. Dobře promícháme.
- 4Vykynuté těsto přeložíme na moukou vysypaný vál a rozválíme na velký plát a síle 4 mm. Skleničkou o průměru 8 cm vykrajujeme kolečka. Do středu každého kolečka položíme lžící tvarohové náplně, konce dobře slepíme a pomocí dlaní tvarujeme kuličky. Naplněné kuličky skládáme na moukou posypaný vál, kde je necháme 20 minut vykynout.
- 5Hrnec naplníme do třetiny studenou vodou, vložíme do něj pařák. Když začne voda vřít, na pařák v menší vzdálenosti od sebe naskládáme připravené knedlíky. Hrnec přiklopíme, vaříme 8 - 10 minut (podle velikostí knedlíků). Po dobu vaření poklici nesundáváme.
- 6Uvařené knedlíky pokládáme na jednotlivé talíře. Polijeme rozehřátým máslem, posypeme pomletými ořechy a pokapeme medem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.