Nadívaná krůta s mandlemi

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
23 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
246 mg
Cukr
785 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtu omyjeme, očistíme a nasolíme. Nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova osmažíme.
  • 2
    Připravíme nádivku. Nalámeme rohlíky nebo žemle na kousky, zalijeme smetanou nebo mlékem. (Jestliže nahradíme smetanu mlékem, musíme mléko vylepšit rozpuštěným máslem). Přidáme osmaženou cibulku, okořeníme vegetou a pepřem. Jako další přisypeme do nádivky mandlové lupínky, dle chuti nastrouhaný muškátový oříšek a nakonec vmícháme játrovou paštiku. Vše promícháme.
  • 3
    Připravenou krůtu naplníme nádivkou a zašijeme. V rozehřáté troubě pečeme krůtu asi 2 hodiny. Při pečení krůtu postupně podléváme vodou a vzniklou vlastní šťávou. Maso je dobře upečené, když se odděluje od kostí.
  • 4
    Když je maso měkké, pekáč odkryjeme a dopékáme kvůli pěkné barvě a křupavé kůrčičce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.