Nadívaná krůta s mandlemi
140 min.
Ingredience
- 3kilogramyKrůta
- 4kusyŽemle tuková
- 4kusyVejce slepičí
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaVegeta
- 3špetkyMuškátový oříšek
- 5gramůSůl
- 1kusCibule
- 20gramůMandle plátky
- 100gramůPaštika játrová
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
23 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
246 mg
Cukr
785 mg
Postup přípravy
- 1Krůtu omyjeme, očistíme a nasolíme. Nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova osmažíme.
- 2Připravíme nádivku. Nalámeme rohlíky nebo žemle na kousky, zalijeme smetanou nebo mlékem. (Jestliže nahradíme smetanu mlékem, musíme mléko vylepšit rozpuštěným máslem). Přidáme osmaženou cibulku, okořeníme vegetou a pepřem. Jako další přisypeme do nádivky mandlové lupínky, dle chuti nastrouhaný muškátový oříšek a nakonec vmícháme játrovou paštiku. Vše promícháme.
- 3Připravenou krůtu naplníme nádivkou a zašijeme. V rozehřáté troubě pečeme krůtu asi 2 hodiny. Při pečení krůtu postupně podléváme vodou a vzniklou vlastní šťávou. Maso je dobře upečené, když se odděluje od kostí.
- 4Když je maso měkké, pekáč odkryjeme a dopékáme kvůli pěkné barvě a křupavé kůrčičce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.