Nadívaná slepice s kápií
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůHouby čerstvé
- 150gramůJátra vepřová
- 2lžičkyMajoránka drhnutá sušená
- 150gramůSádlo škvařené
- 4kusyVejce slepičí
- 1,5litryVoda pitná
- 100gramůKapie sterilovaná
- 80gramůMáslo
- 2decilitryMléko polotučné
- 80gramůSlanina vepřová
- 2lžičkySůl
- 3kusyHouska celorzrnná sezamová
- 1,5kilogramySlepice bez drobů
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
54 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme a dáme vychladnout. Housky namočíme do mléka.
- 2Do hrnce dáme na malé kostky nakrájenou slaninu. Přidáme nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, nadrobno nařezané houby, játra, nakrájenou petrželovou nať, osolíme, opepříme. Na mírném ohni za častého míchání podusíme. Na konci dušení přidáme majoránku.
- 3V misce rozšleháme máslo, přidáme vymačkané housky, dušenou směs, oloupaná a nakrájená vejce, přidáme kapii a dobře lžíci promícháme.
- 4Omytou a očištěnou slepici dobře osolíme, naplníme nádivkou, otvor zašijeme. Položíme na sádlem vymaštěný pekáč, podlijeme vodou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 80 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.