Nadívané hovězí maso na židovský spůsob

90 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
46 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nádivka: Do kastrůlku nalijeme vodu, přidáme sušené houby a uvaříme je doměkka. Uvařené scedíme a necháme vychladnout. Mleté maso položíme do misky, přidáme vychlazené houby, rozklepneme vejce, přisypeme podle vlastní chuti sůl, pepř, česnekové koření, majoránku, nasekaný kopr a vše dohromady dobře promícháme.
  • 2
    Z hovězího masa odstraníme blány, umyjeme studenou vodou a nakrájíme přes vlákno na osm plátků. Každý plátek masa osolíme a v pánvi na rozpáleném sádle a za častého podlévání vodou dusíme doměkka, asi tak 30 minut.
  • 3
    Měkké plátky masa naskládáme na plech nebo pekáč, posypeme lehce pepřem, na každý plátek lžící položíme přiměřené množství nádivky a přikryjeme dalším plátkem. Podlijeme vodou a v troubě dusíme dalších 30 minut. Hotové jídlo podle porcí rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.