Nadívané hovězí maso na židovský spůsob
90 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 2litryVoda pitná
- 500gramůTelecí maso mleté
- 100gramůHouby sušené
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaKoření arabské
- 30gramůKopr čerstvý
- 100gramůHusí sádlo
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
46 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nádivka: Do kastrůlku nalijeme vodu, přidáme sušené houby a uvaříme je doměkka. Uvařené scedíme a necháme vychladnout. Mleté maso položíme do misky, přidáme vychlazené houby, rozklepneme vejce, přisypeme podle vlastní chuti sůl, pepř, česnekové koření, majoránku, nasekaný kopr a vše dohromady dobře promícháme.
- 2Z hovězího masa odstraníme blány, umyjeme studenou vodou a nakrájíme přes vlákno na osm plátků. Každý plátek masa osolíme a v pánvi na rozpáleném sádle a za častého podlévání vodou dusíme doměkka, asi tak 30 minut.
- 3Měkké plátky masa naskládáme na plech nebo pekáč, posypeme lehce pepřem, na každý plátek lžící položíme přiměřené množství nádivky a přikryjeme dalším plátkem. Podlijeme vodou a v troubě dusíme dalších 30 minut. Hotové jídlo podle porcí rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.