Nadívané kuře z Lombardie
165 min.
Ingredience
- 150mililitrůMléko polotučné
- 1kusRohlíky bílé
- 300gramůKuřecí Játra
- 0,5lžičkaŠalvěj
- 1lžičkaRozmarýn
- 6lžicOlej olivový
- 200gramůŠalotka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 1000gramůKuře
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
43 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
406 mg
Cukr
31 mg
Postup přípravy
- 1Do mléka namočíme rohlík nakrájený na kostky. Kuřecí játra omyjeme, poté je osušíme a v pánvi na rozehřátých 2 lžících olivového oleje asi 5 minut zvolna opékáme. Opečená játra necháme vystydnout, následně je nahrubo posekáme.
- 2Na malé kousky rozkrájené oloupané šalotky zvolna do měkka osmahneme na výpeku z jater, přidáme nadrobno posekanou šalvěj s rozmarýnem, lžíci citronové šťávy a odstavíme z ohně. Přimícháme namočený rohlík, játra, lžíci změklého másla, směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. Hotovou nádivku necháme 10 minut odstát.
- 3Očištěné kuře naplníme nádivkou a položíme do pekáče. Zde ho přelijeme horkým drůbežím vývarem a zbylým olivovým olejem, osolíme a opepříme.
- 4Pekáč vložíme do trouby, předehřáté na 180°C. Kuře pečeme 1¾ - 2 hodiny do zlatova, při pečení poléváme výpekem, je-li to potřeba, doplníme ho ještě drůbežím vývarem.
- 5Upečené kuře i nádivku rozdělíme na 4 porce, které podáváme přelité šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.