Nadívané kuře z Lombardie

165 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
43 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
406 mg
Cukr
31 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mléka namočíme rohlík nakrájený na kostky. Kuřecí játra omyjeme, poté je osušíme a v pánvi na rozehřátých 2 lžících olivového oleje asi 5 minut zvolna opékáme. Opečená játra necháme vystydnout, následně je nahrubo posekáme.
  • 2
    Na malé kousky rozkrájené oloupané šalotky zvolna do měkka osmahneme na výpeku z jater, přidáme nadrobno posekanou šalvěj s rozmarýnem, lžíci citronové šťávy a odstavíme z ohně. Přimícháme namočený rohlík, játra, lžíci změklého másla, směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. Hotovou nádivku necháme 10 minut odstát.
  • 3
    Očištěné kuře naplníme nádivkou a položíme do pekáče. Zde ho přelijeme horkým drůbežím vývarem a zbylým olivovým olejem, osolíme a opepříme.
  • 4
    Pekáč vložíme do trouby, předehřáté na 180°C. Kuře pečeme 1¾ - 2 hodiny do zlatova, při pečení poléváme výpekem, je-li to potřeba, doplníme ho ještě drůbežím vývarem.
  • 5
    Upečené kuře i nádivku rozdělíme na 4 porce, které podáváme přelité šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.