Nadívané závitky z krůtích prsou
60 min.
Ingredience
- 250mililitrůVoda pitná
- 180gramůKrůtí maso
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 15gramůOlej rostlinný
- 30gramůCibule
- 5gramůMáslo pomazánkové
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůŠunka drůbeží
- 10gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
335 mg
Cukr
859 mg
Postup přípravy
- 1Z krůtích prsou nakrájíme 2 řízky, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2Nádivku připravíme: na rozehřátém másle prohřejeme šunku nakrájenou na kostičky, vmícháme rozšlehané vejce, osolíme špetkou soli, přidáme špetku pepře a mícháme, dokud se vejce nesrazí.
- 3Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe připravenou nádivkou, stočíme, sepneme jehlou nebo párátky a na oleji orestujeme po všech stranách. Poté závitky vyjmeme na talíř a na tuku osmažíme cibuli, vmícháme rajčatový protlak, přilijeme 150 ml vody, vrátíme do omáčky závitky a pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké.
- 4Měkké závitky vyjmeme, omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve 100 ml vody, rozšleháme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Poté ji přecedíme, vložíme do omáčky závitky, prohřejeme a podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.