Nadívaný králík po auverňsku
140 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůCeler - nať
- 150gramůOvarové ramínko vařené
- 100mililitrůKoňak Armaňak
- 10gramůPetržel kudrnka
- 1500gramůKráličí maso
- 200gramůPrejt
- 100gramůŠunka od kosti
- 50gramůŠalotka
- 5gramůBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
- 750mililitrůVíno červené
- 240gramůRajčata
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Králíka omyjeme, vyjmeme játra, z kterých odstraníme žluč.
- 2Játra pokrájíme na drobné kousky a smícháme s prejtem, dobře promícháme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji.
- 3Bobkový list na jemno nakrájíme, přimícháme k pokrájenému ovaru, přisypeme pokrájenou šunku, šalotku i cibuli. Vše necháme opět orestovat.
- 4Dochutíme tymiánem a pepřem. Přilijeme koňak, přidáme vejce a dobře promícháme.
- 5Takto připravenou nádivkou naplníme králíka a maso sešijeme.
- 6Králíka zprudka osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme koření a víno a přivedeme k varu.
- 7Poté králíka přendáme i s omáčkou do zapékací nádoby a necháme péct 120 minut při 180 °C. Pekáč zakryjeme pečícím papírem.
- 820 minut před závěrem pečení přidáme k masu oloupaná a nakrojená rajčata.
- 9Maso servírujeme ihned, dokud je dost teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.