Nadívaný králík po auverňsku

140 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králíka omyjeme, vyjmeme játra, z kterých odstraníme žluč.
  • 2
    Játra pokrájíme na drobné kousky a smícháme s prejtem, dobře promícháme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji.
  • 3
    Bobkový list na jemno nakrájíme, přimícháme k pokrájenému ovaru, přisypeme pokrájenou šunku, šalotku i cibuli. Vše necháme opět orestovat.
  • 4
    Dochutíme tymiánem a pepřem. Přilijeme koňak, přidáme vejce a dobře promícháme.
  • 5
    Takto připravenou nádivkou naplníme králíka a maso sešijeme.
  • 6
    Králíka zprudka osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme koření a víno a přivedeme k varu.
  • 7
    Poté králíka přendáme i s omáčkou do zapékací nádoby a necháme péct 120 minut při 180 °C. Pekáč zakryjeme pečícím papírem.
  • 8
    20 minut před závěrem pečení přidáme k masu oloupaná a nakrojená rajčata.
  • 9
    Maso servírujeme ihned, dokud je dost teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.