Nádivka houbová
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůHouby čerstvé
- 50mililitrůOlej olivový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 15gramůŘeřicha
- 2kusyRohlíky bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
252 mg
Postup přípravy
- 1Rohlíky nakrájíme na kostičky, čerstvé očištěné houby na plátky, řeřichu posekáme najemno, muškátový oříšek nastrouháme a vejce rozkvedláme.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, nasypeme na něj rohlíky, orestujeme a vyjmeme z pánve. Na stejné pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme plátky hub a podusíme 7 minut. Poté přilijeme vejce a rychle mícháme, až vejce ztuhnou. Pak vrátíme do pánve k houbám kostičky rohlíků, přimícháme řeřichu, muškátový oříšek, sůl a pepř. Dobře promícháme a necháme vychladnout.
- 3Nádivka je vhodná zejména ke zvěřině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.