Nádivka houbová

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
252 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rohlíky nakrájíme na kostičky, čerstvé očištěné houby na plátky, řeřichu posekáme najemno, muškátový oříšek nastrouháme a vejce rozkvedláme.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej, nasypeme na něj rohlíky, orestujeme a vyjmeme z pánve. Na stejné pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme plátky hub a podusíme 7 minut. Poté přilijeme vejce a rychle mícháme, až vejce ztuhnou. Pak vrátíme do pánve k houbám kostičky rohlíků, přimícháme řeřichu, muškátový oříšek, sůl a pepř. Dobře promícháme a necháme vychladnout.
  • 3
    Nádivka je vhodná zejména ke zvěřině.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.