Nádivka s panádou a máslem
30 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 500gramůTelecí maso mleté
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3085 kcal
Bílkoviny
139 g
Tuky
229 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V horké vodě rozpustíme 50 gramů másla, osolíme, vmícháme mouku a necháme vychladnout. Vznikne nám panáda.
- 2Do mísy vložíme mleté telecí maso, přidáme vychladlou panádu, vejce, žloutky, máslo, špetku strouhaného muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Dobře těsto propracujeme do hladké konzistence.
- 3Nádivka je vhodná na knedlíčky do polévek i omáček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.