Nádivka ze žampiónů a klobásy
60 min.
Ingredience
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 200gramůKlobása vepřová
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
25 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
520 mg
Cukr
990 mg
Postup přípravy
- 1Žampióny nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Přidáme klobásu nakrájenou na kostičky a 2 lžíce smetany. Vše podlijeme 3 lžícemi smetany a dusíme 10 minut a před koncem dušení přidáme škrobovou moučku rozmíchanou ve lžíci vody, aby nádivka zhoustla. Hotovou nádivku dochutíme pepřem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.