Nádivka ze žemlí

15 min.
Česká republika
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1132 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
45 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
229 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky rozkvedláme v mléce, osolíme, přidáme špetku muškátového květu, na jemno nakrájenou petrželovou nať a rozehřáté máslo.
  • 2
    Žemle rozkrájíme na kostičky a polijeme je připravenou směsí. Nemícháme, necháme směs pouze vsáknout.
  • 3
    Z bílků ušleháme tuhý sních a lehce ho vmícháme do žemlí.
  • 4
    Nádivkou naplníme masové kapsy.
  • 5
    Pokud zbyde nádivka po naplnění kapsy, uděláme z ní váleček, zabalíme do alobalu a dáme péct k masu až téměř ke konci pečení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.