Nádivka ze žemlí
15 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 4kusyŽemle tuková
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,25litrMléko polotučné
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový květ
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1132 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
45 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
229 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žloutky rozkvedláme v mléce, osolíme, přidáme špetku muškátového květu, na jemno nakrájenou petrželovou nať a rozehřáté máslo.
- 2Žemle rozkrájíme na kostičky a polijeme je připravenou směsí. Nemícháme, necháme směs pouze vsáknout.
- 3Z bílků ušleháme tuhý sních a lehce ho vmícháme do žemlí.
- 4Nádivkou naplníme masové kapsy.
- 5Pokud zbyde nádivka po naplnění kapsy, uděláme z ní váleček, zabalíme do alobalu a dáme péct k masu až téměř ke konci pečení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.