Nadýchaný květák
45 min.

Ingredience
- 800gramůKvěták
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 80gramůDroždí
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaVegeta
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
10 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Květák rozebereme na růžičky a uvaříme ve vodě se špetkou soli do měkka. Poté scedíme, necháme okapat a drobně posekáme. Cibuli nakrájíme na jemno, pažitku drobně pokrájíme.
- 2Cibuli zpěníme na oleji, přidáme droždí, mícháme, dokud se nerozpustí a nezrůžoví.
- 3Poté vmícháme květák, rozšlehaná vejce, vegetu, zbylou sůl a mícháme, dokud vejce neztuhnou.
- 4Před podáváním posypeme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.