Nadýchaný pizza chléb se šunkou a žampiony
70 min.
Ingredience
- 3decilitryMléko nízkotučné
- 1decilitrOlej olivový
- 500gramůMouka polohrubá
- 30gramůSolamyl
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaBazalka
- 20gramůDroždí
- 0,5lžičkaMed včelí
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůŠunka dušená
- 50gramůŽampiony - sterilované
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
975 mg
Postup přípravy
- 1Šunku nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme a nakrájíme najemno.
- 2Z domácí pekárny vyjmeme pečicí formu, nasadíme míchadla, nalijeme do ní mléko a olej, přidáme polohrubou pšeničnou mouku, Solamyl, kmín, bazalku a pepř. Doprostřed uděláme malý důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy dáme sůl.
- 3Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do formy v opačném pořadí.
- 4Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení toustů o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.
- 5Když pekárna zvukovým signálem upozorní na přidání přísad, přisypeme do těsta nakrájenou šunku a žampiony. Pokud pekárna signálem není vybavena, přidáme suroviny přibližně 5 minut před koncem cyklu hnětení - míchání.
- 6Po upečení formu v rukavicích vyndáme, chléb opatrně vyklepneme, položíme na kuchyňské síto a necháme mírně vychladnout. Pizza chléb můžeme krájet přibližně 30 minut po upečení, podáváme ho vlažný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.