Nadýchaný pizza chléb se šunkou a žampiony

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
975 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šunku nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme a nakrájíme najemno.
  • 2
    Z domácí pekárny vyjmeme pečicí formu, nasadíme míchadla, nalijeme do ní mléko a olej, přidáme polohrubou pšeničnou mouku, Solamyl, kmín, bazalku a pepř. Doprostřed uděláme malý důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy dáme sůl.
  • 3
    Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do formy v opačném pořadí.
  • 4
    Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení toustů o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.
  • 5
    Když pekárna zvukovým signálem upozorní na přidání přísad, přisypeme do těsta nakrájenou šunku a žampiony. Pokud pekárna signálem není vybavena, přidáme suroviny přibližně 5 minut před koncem cyklu hnětení - míchání.
  • 6
    Po upečení formu v rukavicích vyndáme, chléb opatrně vyklepneme, položíme na kuchyňské síto a necháme mírně vychladnout. Pizza chléb můžeme krájet přibližně 30 minut po upečení, podáváme ho vlažný.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.