Nadýchaný venec s krémem
55 min.
Ingredience
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na ozdobu
- Na těsto
- 120gramůMouka polohrubá
- 9kusůVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 150gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 80gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
4 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Formu tvaru věnce vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- 2Ovoce očistím, opláchneme a necháme okapat.
- 3V míse ušleháme bílky se solí do pevného sněhu, zašleháme krupicový cukr. Zlehka po částech přimícháme mouku, do které jsme vmíchali moučkový cukr. Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 35 minut. Zda je těsto upečené, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je upečené.
- 4Upečený věnec překlopíme na mřížku a necháme vychladnout. Poté vyjmeme z formy a přeložíme na mísu.
- 5Před servírováním smícháme ovoce a vložíme do středu věnce. V míse utřeme tvaroh s vanilkovým cukrem dohladka a servírujeme k věnci v miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.