Nadýchaný venec s krémem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
4 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu tvaru věnce vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
  • 2
    Ovoce očistím, opláchneme a necháme okapat.
  • 3
    V míse ušleháme bílky se solí do pevného sněhu, zašleháme krupicový cukr. Zlehka po částech přimícháme mouku, do které jsme vmíchali moučkový cukr. Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 35 minut. Zda je těsto upečené, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je upečené.
  • 4
    Upečený věnec překlopíme na mřížku a necháme vychladnout. Poté vyjmeme z formy a přeložíme na mísu.
  • 5
    Před servírováním smícháme ovoce a vložíme do středu věnce. V míse utřeme tvaroh s vanilkovým cukrem dohladka a servírujeme k věnci v miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.