Nakládaná krkovička s křenem
90 min.
Ingredience
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůCeler bulvový
- 200gramůPetržel kořen
- 2kusyCibule
- 4litryVoda pitná
- 1decilitrOcet vinný
- 2kusyBobkový list
- 100gramůSůl
- 200gramůKřen
- 500gramůChléb výběrový
- 1500gramůVepřová krkovička
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou krkovici dáme do keramické nádoby a zasypeme nastrouhanou kořenovou zeleninou a nakrájenou cibulí, bobkovým listem a solí. Zalijeme vodou s octem a zatížíme kamenem.
- 2Necháme minimálně týden uležet za občasného otáčení masa.
- 3Naložené maso vyjmeme, zbavíme přísad a dáme do hrnce pozvolna vařit na mírném ohni. když je maso měkké vyjmeme jej, nakrájíme na plátky a podáváme s nastrouhaným křenem a čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.