Nakládané ochucené olivy

315 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nasekáme nadrobno, stroužky česneku necháme vcelku. Každou olivu podélně nakrojíme.
  • 2
    Olivy, cibuli a česnek vložíme do hrnce. Přidáme vinný ocet a bobkový list, dostatečně zalijeme vodou a nakonec přidáme olivový olej.
  • 3
    Necháme zvolna vařit asi 5 hodin, dokud olivy nezměknou. Voda by měla být odpařená.
  • 4
    Olivovou směsí naplníme sklenici, dobře uzavřeme a dáme na několik dní uležet na tmavé místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.