Nakládané zelí - zelný salát

75 min.
Česká republika
Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
11 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí očistíme, rozčtvrtíme a najemno nakrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Deko s octem a vodou svaříme, přimícháme sacharin a přecedíme.
  • 3
    Nakrouhané zelí promícháme se solí, kmínem a cibulí. (Aby zelí nekvasilo, přimícháme dvě malé lžičky pyrosulfitu.)
  • 4
    Směs necháme přikrytou do druhého dne v chladu, poté promícháme a necháme stát do dalšího dne.
  • 5
    Další den zelí napěchujeme do lahví a uložíme do chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.