Nakládané zelí - zelný salát
75 min.
Ingredience
- 12kilogramůZelí hlávkové bílé
- 12kusůCibule
- 300gramůSůl
- 3,5litryVoda pitná
- 1,5litryOcet kvasný lihový
- 2kusyDeko
- 60kostekSacharin
- 1baleníKmín celý
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
11 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Zelí očistíme, rozčtvrtíme a najemno nakrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2Deko s octem a vodou svaříme, přimícháme sacharin a přecedíme.
- 3Nakrouhané zelí promícháme se solí, kmínem a cibulí. (Aby zelí nekvasilo, přimícháme dvě malé lžičky pyrosulfitu.)
- 4Směs necháme přikrytou do druhého dne v chladu, poté promícháme a necháme stát do dalšího dne.
- 5Další den zelí napěchujeme do lahví a uložíme do chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.