Nakládaný chřest
35 min.
Ingredience
- 1kilogramChřest zelený
- 15gramůSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
12Postup přípravy
- 1Z předepsaného množství surovin připravíme jednu 750g sklenici nakládaného chřestu.
- 2Kilogram chřestu omyjeme a odřízneme dřevité části. Chřest svážeme do malých svazků a asi 5 minut povaříme ve slané vodě. Scedíme a ochladíme v ledové vodě. Paličky chřestu naskládáme do sklenice špičkami nahoru, tím zabráníme jejich poškození.
- 3Do vroucí vody přidáme ocet ( na litr vody jednu lžíci octa) a sůl (přibližně 15 g na litr vody) a tento nálev vlijeme do sklenice s chřestem. Sklenici pečlivě uzavřeme a v tlakovém hrnci zavaříme, postupujeme podle návodu výrobce tlakového hrnce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.