Nakládaný chřest

35 min.
Evropa
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
19 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
4 g
Vápník
2 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z předepsaného množství surovin připravíme jednu 750g sklenici nakládaného chřestu.
  • 2
    Kilogram chřestu omyjeme a odřízneme dřevité části. Chřest svážeme do malých svazků a asi 5 minut povaříme ve slané vodě. Scedíme a ochladíme v ledové vodě. Paličky chřestu naskládáme do sklenice špičkami nahoru, tím zabráníme jejich poškození.
  • 3
    Do vroucí vody přidáme ocet ( na litr vody jednu lžíci octa) a sůl (přibližně 15 g na litr vody) a tento nálev vlijeme do sklenice s chřestem. Sklenici pečlivě uzavřeme a v tlakovém hrnci zavaříme, postupujeme podle návodu výrobce tlakového hrnce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.