Nákyp Bordaloe s meruňkami
80 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 350gramůPlundrové těsto
- 1kusVanilkový lusk
- 150gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůMeruňky
- 40gramůMandle
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusySněhové pečivo
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Těsto upečeme v koláčové formě, překryté kolečkem papíru a zatížené např. fazolemi. Pečeme při 180°C 25 minut.
- 2Mléko s vanilkou uvedeme k varu a ihned odstavíme.
- 3100g cukru smícháme se vejci a 1 žloutkem, přimícháme po částech mouku a teplé mléko.
- 4Krém dáme vařit, uvedeme k varu a poté odstavíme z plotny. Vmícháme máslo a nasekanou sněhovou pusinku. Necháme vychladnout.
- 5Meruňky vypeckujeme a omyjeme. Necháme je povařit 3 minuty ve vroucí oslazené vodě.
- 6Teplý krém vlijeme na korpus, na něj rozložíme meruňky a posypeme sekanými mandlemi a sněhovou pusinkou.
- 7Necháme chvíli zapéct při 270°C.
- 8Nákyp servírujeme vlažný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.