Nákyp Bordaloe s meruňkami

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto upečeme v koláčové formě, překryté kolečkem papíru a zatížené např. fazolemi. Pečeme při 180°C 25 minut.
  • 2
    Mléko s vanilkou uvedeme k varu a ihned odstavíme.
  • 3
    100g cukru smícháme se vejci a 1 žloutkem, přimícháme po částech mouku a teplé mléko.
  • 4
    Krém dáme vařit, uvedeme k varu a poté odstavíme z plotny. Vmícháme máslo a nasekanou sněhovou pusinku. Necháme vychladnout.
  • 5
    Meruňky vypeckujeme a omyjeme. Necháme je povařit 3 minuty ve vroucí oslazené vodě.
  • 6
    Teplý krém vlijeme na korpus, na něj rozložíme meruňky a posypeme sekanými mandlemi a sněhovou pusinkou.
  • 7
    Necháme chvíli zapéct při 270°C.
  • 8
    Nákyp servírujeme vlažný.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.