Nákyp cibulový
40 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3špetkyChilli koření mleté
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
33 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, po délce rozkrojíme na půl a nakrájíme ji na tenké proužky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a do ní vložíme připravenou cibuli, kterou blanžírujeme 5 minut. Potom ji scedíme a necháme okapat.
- 2Do misky dáme na kostky nakrájené měkké máslo (60g) a utřeme do pěny. Za stálého míchání přidáváme pomalu vejce. Pomalu přisypáváme jemně nastrouhaný sýr a nasekanou petrželovou nať. Dochutíme solí, pepřem a chilli kořením.
- 3Zapékací formu vymažeme zbylým máslem a vysypeme hrubou moukou. Na dno formy nalijeme půlku připravené hmoty, potom naskládáme blanžirovanou cibuli a tu přelijeme druhou půlkou připravené hmoty.
- 4Formu vložíme do předehřáté trouby a nákyp pečeme přibližně 20 minut. Upečený nákup necháme 5 minut odpočinout a potom nakrájíme na porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.