Nákyp květákový
90 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1hrstHrášek
- 10dekagramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusKvěták
- 10dekagramůSalám měkký
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5dekagramůMáslo čerstvé
- 2decilitryMléko polotučné
- 4dekagramyMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
22 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Květák uvaříme a rozmačkáme.
- 2Z mouky a tuku uděláme světlou jíšku, do které přiléváme mléko, až se utvoří bešamel.
- 3Do vychladlého bešamelu vmícháme žloutky, strouhaný sýr, sůl a pepř.
- 4Přidáme rozmačkaný květák a tuhý sníh z bílků.
- 5Přidáme dle chuti uzeninu.
- 6Do vymazaného pekáče nalijeme směs a půl hodiny pečeme v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.