Nákyp květákový

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
22 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák uvaříme a rozmačkáme.
  • 2
    Z mouky a tuku uděláme světlou jíšku, do které přiléváme mléko, až se utvoří bešamel.
  • 3
    Do vychladlého bešamelu vmícháme žloutky, strouhaný sýr, sůl a pepř.
  • 4
    Přidáme rozmačkaný květák a tuhý sníh z bílků.
  • 5
    Přidáme dle chuti uzeninu.
  • 6
    Do vymazaného pekáče nalijeme směs a půl hodiny pečeme v předehřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.