Nákyp s kukuřicí, mletým masem a paprikou
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusKukuřice cukrová nakládaná
- 1kusPaprika červená
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceOlej olivový
- 400gramůHovězí maso mleté
- 125gramůMozzarella
- 80gramůOlivy černé
- 400gramůFazole červené sterilované
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 0,5lžičkaKmín římský
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
18 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kukuřici necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Papriku očistíme, omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semen a bílých žeber, nakrájíme na kostičky.
- 2Chilli papričku rozkrojíme, omyjeme, zbavíme semen a najemno nasekáme. Cibuli a česnek podusíme na rozpáleném oleji.
- 3K cibulové směsi přidáme mleté maso a za stálého míchání ji opékáme, dokud se maso nezačne rozpadat na kousky. Přidáme rajčatový protlak, kmín a koriandr a směs promícháme. Olivy nakrájíme na kroužky. Fazole necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 4Olivové kroužky, kostičky papriky, chilli, fazole a rajčata přidáme k mletému masu a vše zvolna povaříme. Směs nakonec osolíme a dáme do zapékací mísy.
- 5Nákyp pečeme v předehřáté troubě 20 minut.
- 6Okapanou mozzarellu nakrájíme na malé kostky, rozložíme na nákyp a pečeme ještě dalších 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.