Nákyp s kukuřicí, mletým masem a paprikou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
18 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kukuřici necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Papriku očistíme, omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semen a bílých žeber, nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Chilli papričku rozkrojíme, omyjeme, zbavíme semen a najemno nasekáme. Cibuli a česnek podusíme na rozpáleném oleji.
  • 3
    K cibulové směsi přidáme mleté maso a za stálého míchání ji opékáme, dokud se maso nezačne rozpadat na kousky. Přidáme rajčatový protlak, kmín a koriandr a směs promícháme. Olivy nakrájíme na kroužky. Fazole necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 4
    Olivové kroužky, kostičky papriky, chilli, fazole a rajčata přidáme k mletému masu a vše zvolna povaříme. Směs nakonec osolíme a dáme do zapékací mísy.
  • 5
    Nákyp pečeme v předehřáté troubě 20 minut.
  • 6
    Okapanou mozzarellu nakrájíme na malé kostky, rozložíme na nákyp a pečeme ještě dalších 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.