Nákyp s kuřecím masem a houbami
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicOlej stolní
- 750gramůKuřecí prsa
- 250gramůŽampiony - sterilované
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
37 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném oleji osmahneme kousky kuřecího masa, osolíme a opepříme a 5 minut smažíme. Poté maso vyndáme.
- 2Očištěné žampiony a cibuli nakrájíme, a zpěníme cibuli na oleji, ve kterém jsme smažili maso.
- 3Přidáme houby, tymián, osolíme, opepříme a podusíme.
- 4Do zapékací mísy dáme maso, houby rozdělíme na kuře a zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci.
- 5Zapékáme na 200 stupňů 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.