Nákyp s mandlemi
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 140gramůCukr krupice
- 50gramůStrouhanka
- 1lžičkaKrupice dětská
- 50gramůMandle
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
965 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Žloutky s cukrem třeme do pěny. Přidáme oloupané, nastrouhané mandle, citronovou šťávu a lehce vmícháme pevný sníh z bílků spolu s krupicí smíchanou se strouhankou.
- 2Hmotu naplníme do silně vymaštěné a strouhankou vysypané nákypové formy. Pečeme asi 30 minut.
- 3Podáváme s ovocným sirupem nebo s vinným šodó.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.