Nákyp s okouníkem mořským a rajčaty
35 min.
Ingredience
- 600gramůOkouník mořský
- 2lžíceCitronová šťáva
- 600gramůRajčata
- 250gramůMozzarella
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
23 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rybu opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Pokapeme citronovou šťávou. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia.
- 2Rajčata omyjeme, odstraníme zbytky po stopkách a nakrájíme na kolečka. Bazalku opláchneme a dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků a nakrájíme na tenké proužky. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.
- 3Do zapékací misky dáme rybu a rajčata, na ně rozdělíme mozzarellu, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a pokapeme olivovým olejem.
- 4Nákyp pečeme v předehřáté troubě 20 minut, dokud se sýr neroztaví a nezhnědne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.