Nákyp s punčovým krémem

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
284 mg
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr prosejeme, smícháme se žlutky, nastrouhanou citronovou kůrou, citronovou šťávou, vanilkou, punčem a třeme cca 20 minut do zhoustnutí. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  • 2
    Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně rozpálené troubě cca 45 minut.
  • 3
    Hotový nákyp před podáváním nakrájíme a přelijeme punčovým krémem.
  • 4
    Na krém ušleháme v kotlíku smetanu, cukr, žloutky, rýžovou mouku, špetku soli a vanilku. Poté vložíme kastrůlek do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Odstavíme, necháme vychladnout a průběžně mícháme. Do studeného krému vmícháme punč a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.