Nákyp s punčovým krémem
85 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůCukr moučkový
- 1lžíceCitronová kůra
- 2lžíceCitronová šťáva
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 2lžičkyPunč
- 1kusVanilkový lusk
- Krém
- 0,13litrSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 10gramůMouka rýžová
- 2lžícePunč
- 1kusVanilkový lusk
- 0,5špetkaSůl
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
284 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Cukr prosejeme, smícháme se žlutky, nastrouhanou citronovou kůrou, citronovou šťávou, vanilkou, punčem a třeme cca 20 minut do zhoustnutí. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- 2Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně rozpálené troubě cca 45 minut.
- 3Hotový nákyp před podáváním nakrájíme a přelijeme punčovým krémem.
- 4Na krém ušleháme v kotlíku smetanu, cukr, žloutky, rýžovou mouku, špetku soli a vanilku. Poté vložíme kastrůlek do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Odstavíme, necháme vychladnout a průběžně mícháme. Do studeného krému vmícháme punč a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.