Nákyp se zelí
95 min.
Ingredience
- 2decilitryMléko polotučné
- 25gramůBramborová kaše sušená
- 2kusyVejce slepičí
- 90gramůSuchar dietní
- 1,5kilogramyZelí hlávkové bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do jedné třetiny mléka namočíme bramborovou moučku, necháme ji máčet 60 minut. Do zbylého mléka přidáme rozkvedlaná vejce a nastrouhané suchary.
- 2Hlávkové zelí očistíme od poškozených listů, rozpůlíme, vyřízneme košťál, zelí drobně nasekáme. V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, vložíme zelí a povaříme 3 minuty. Potom scedíme, necháme okapat.
- 3Následovně obě dvě dávky mléka smícháme dohromady, zalijeme zelí. Ochutíme zbylou solí, pepřem, vše dobře promícháme. Polévkové misky opláchneme studenou vodou a naplníme připravenou směsi. Naskládáme do pekáče, do kterého jsme nalili vodu. Vložíme do nahřáté trouby, nákyp zapékáme přibližně 60 minut.
- 4Upečený nákyp vyklopíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.