Nákyp se zelí

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do jedné třetiny mléka namočíme bramborovou moučku, necháme ji máčet 60 minut. Do zbylého mléka přidáme rozkvedlaná vejce a nastrouhané suchary.
  • 2
    Hlávkové zelí očistíme od poškozených listů, rozpůlíme, vyřízneme košťál, zelí drobně nasekáme. V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, vložíme zelí a povaříme 3 minuty. Potom scedíme, necháme okapat.
  • 3
    Následovně obě dvě dávky mléka smícháme dohromady, zalijeme zelí. Ochutíme zbylou solí, pepřem, vše dobře promícháme. Polévkové misky opláchneme studenou vodou a naplníme připravenou směsi. Naskládáme do pekáče, do kterého jsme nalili vodu. Vložíme do nahřáté trouby, nákyp zapékáme přibližně 60 minut.
  • 4
    Upečený nákyp vyklopíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.