Nákyp z jáhel a pohanky
50 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 200gramůŠvestky sušené
- 200gramůJáhly - loupané proso
- 100gramůPohanka
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej stolní
- 150gramůCukr krupice
- 1,5litryMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1778 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
57 g
Sacharidy
283 g
Vláknina
21 g
Cukr
111 g
Postup přípravy
- 1Pohanku a jáhly dáme do sítka a třikrát spaříme horkou vodou.
- 2Do vymazaného pekáče nasypeme pohanku a jáhly.
- 3V mléce rozmícháme cukr, špetku soli a nalijeme na směs. Poklademe namočenými a okapanými švestkami a vločkami másla, které jsme namočili ve vodě.
- 4Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
- 5Posypeme skořicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.