Nákyp z kuřecího masa
50 min.
Ingredience
- 250gramůDrůbeží maso pečené
- 50gramůŠunka drůbeží
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůEstragon
- 10gramůCitronová kůra
- 20mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
30 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
556 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání vlijeme vývar a pár minut povaříme a odstavíme. Do chladnoucí omáčky vmícháme smetanu se žloutky, osolíme a opepříme.
- 2Pečené kuřecí maso a šunku rozmixujeme a vmícháme do hotové omáčky. Přidáme nasekaný estragon, citronovou kůru a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotou naplníme vymazanou zapékací mísu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.