Nákyp z květáku s bešamelem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Po uvaření necháme květák řádně okapat.
  • 2
    Na nepřilnavé pánvi orestujeme bez tuku mouku, poté do ní zašleháme mléko a uvaříme bešamel. Necháme zchladnout, vmícháme do něj žloutky, nastrouhaný sýr, 5 gramů strouhanky a drobně pokrájenou šunku. Do směsi vmícháme květák a sníh z bílků.
  • 3
    Směs narovnáme do vymazané zapékací mísy, kterou jsme vysypali 5 g strouhanky, a zapečeme v předehřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.