Nákyp z květáku s bešamelem
45 min.
Ingredience
- 10gramůMouka pšeničná hladká
- 1decilitrMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůKvěták
- 20gramůSýr Eidam cihla 30%
- 50gramůŠunka tradiční
- 10gramůStrouhanka
- 10gramůOlej rostlinný
- 2špetkySůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Po uvaření necháme květák řádně okapat.
- 2Na nepřilnavé pánvi orestujeme bez tuku mouku, poté do ní zašleháme mléko a uvaříme bešamel. Necháme zchladnout, vmícháme do něj žloutky, nastrouhaný sýr, 5 gramů strouhanky a drobně pokrájenou šunku. Do směsi vmícháme květák a sníh z bílků.
- 3Směs narovnáme do vymazané zapékací mísy, kterou jsme vysypali 5 g strouhanky, a zapečeme v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.