Nákyp z kysaného zelí a těstovin
60 min.
Ingredience
- 500gramůZelí kysané
- 250gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 3litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceMouka polohrubá
- 200gramůZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 50gramůStrouhanka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
29 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
964 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Vodu po vaření uchováme. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme v kastrole na oleji, přisypeme mouku a osmahneme. Postupně přiléváme horkou vodu z těstovin a rozšleháme na hladkou omáčku. Osolíme, osladíme, okmínujeme a povaříme asi 10 minut. Po částečném vychladnutí vmícháme zakysanou smetanu. Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme do ní těstoviny promíchané s omáčkou a vymačkaným kysaným zelím. Krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Nakonec pokrm zalijeme vejci rozšlehanými s nastrouhaným sýrem a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.