Nákyp z kysaného zelí a těstovin

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
29 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
964 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Vodu po vaření uchováme. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme v kastrole na oleji, přisypeme mouku a osmahneme. Postupně přiléváme horkou vodu z těstovin a rozšleháme na hladkou omáčku. Osolíme, osladíme, okmínujeme a povaříme asi 10 minut. Po částečném vychladnutí vmícháme zakysanou smetanu. Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme do ní těstoviny promíchané s omáčkou a vymačkaným kysaným zelím. Krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Nakonec pokrm zalijeme vejci rozšlehanými s nastrouhaným sýrem a dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.