Nákyp z listového špenátu s kraby
70 min.
Ingredience
- 150gramůŠpenát listový čerstvý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 150gramůKrab
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
34 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
855 mg
Cukr
399 mg
Postup přípravy
- 1Listový špenát opláchneme, odstraníme stonky a listy nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme.
- 2V kastrole na másle podusíme špenát, poté vmícháme mouku a osmažíme dozlatova. Do směsi zašleháme smetanu s vejci a sýrem dohladka. Omáčku osolíme, ochutíme ustrouhaným muškátovým oříškem, pepřem a nakonec vmícháme krabí maso.
- 3Směsí vyplníme zapékací mísu, kterou jsme vymazali 1 lžící másla a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.