Nákyp z masa a zeleniny v listovém těstě

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
49 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso promícháme se solí, paprikou a kořením, necháme 30 minut odležet v chladu.
  • 2
    Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a podusíme 15 minut. Potom přidáme zeleninovou směs, ještě 5 minut dusíme.
  • 3
    Lístkové těsto rozválíme a vykrojíme z něj 2 placky o velikosti dna zapékací mísy. Jednu placku do mísy vložíme a zapečeme ve vyhřáté troubě. Navršíme na ni připravenou směs, zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem, přikryjeme druhou plackou a propícháme vidličkou. Pokrm upečeme v dobře vyhřáté troubě.
  • 4
    Podáváme se zeleninovým nebo bramborovým salátem nebo pokapané kečupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.