Nákyp z měkkého tvarohu
25 min.
Ingredience
- 40gramůSolamyl - bramborový škrob
- 250gramůTvaroh měkký
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka polohrubá
- 8decilitrůMléko polotučné
- 50gramůHrušky
- 50gramůBroskve
- 50gramůTřešně
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30gramůStrouhanka
- 50gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
16 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme, bílky dáme stranou a žloutky utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, mléko promícháme se škrobovou moučkou, přidáme tvaroh, mouku, kypřící prášek, zlehka přimícháme vyšlehaný sníh z bílků a smícháme spolu se žloutky, tak připravíme husté těsto.
- 2Hrušky, broskev, třešně, umyjeme, nakrájíme na kousky a smícháme vše dohromady.
- 3Skleněnou mísu vymažeme máslem, posypeme strouhankou a půlku připraveného těsta rozetřeme do mísy, na těsto nakládáme nakrájené ovoce a na něj naneseme zbylé těsto. Naplněnou mísu dáme do mikrovlnné trouby, zavřeme dvířka a necháme 5 minut.
- 4Potom vytáhneme nákyp z mikrovlnné trouby, necháme 1 minutu ustálit a můžeme krájet porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.