Nákyp z ovesných vloček s ořechy
50 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 150gramůCukr krupice
- 1špetkaCitronová kůra
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1hrstOřechy vlašské
- 1lžíceStrouhanka
- 1kusCukr vanilka
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1kusJablka
- 1hrstHrozinky
- 300gramůOvesné vločky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
871 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
37 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
9 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Mléko uvedeme do varu, přidáme lžíci másla, sůl a zavaříme ovesné vločky. Uvaříme hustší kaši, promícháme ji a necháme vychladnout.
- 2Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s máslem, cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
- 3Oloupané jablko nakrájíme na kostičky a spolu s hrozinkami a nasekanými ořechy přidáme do kaše. Vmícháme sníh z bílků, utřené žloutky a citronovou kůru. Vše dobře promícháme.
- 4Směs rozložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a v horké troubě zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.