Nákyp z ovesných vloček s ořechy

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
871 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
37 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
9 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko uvedeme do varu, přidáme lžíci másla, sůl a zavaříme ovesné vločky. Uvaříme hustší kaši, promícháme ji a necháme vychladnout.
  • 2
    Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s máslem, cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
  • 3
    Oloupané jablko nakrájíme na kostičky a spolu s hrozinkami a nasekanými ořechy přidáme do kaše. Vmícháme sníh z bílků, utřené žloutky a citronovou kůru. Vše dobře promícháme.
  • 4
    Směs rozložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a v horké troubě zapečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.