Nákyp z ovesných vloček se zabaione
45 min.
Ingredience
- 130gramůMáslo čerstvé
- 130gramůCukr třtinový
- 2lžíceCukr vanilka
- 250gramůTvaroh jemný
- 3lžíceZakysaná smetana
- 50gramůOřechy lískové
- 300gramůTřešně
- 1špetkaSůl
- 5lžicSlivovice
- 2lžíceCitronová šťáva
- 50gramůCukr moučkový
- 130gramůOvesné vločky
- 6kusůVejce slepičí
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
32 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Z citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Máslo s hnědým cukrem utřeme do pěny a postupně vmícháme tři žloutky, pak přidáme citrónovou kůru a šťávu, vanilkový cukr, tvaroh, smetanu, ovesné vločky a 50 g nastrouhaných oříšků. Opatrně přimícháme vypeckované třešně. Ze tří bílků ušleháme pevný sníh a přimícháme ho do těsta.
- 2Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme zbytkem oříšků. Hmotu dáme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut.
- 3Zbylá vejce ušleháme ve vodní lázni se solí, cukrem, višňovkou a citrónovou šťávou, až vznikne hustý krém.
- 4Hotový nákyp podáváme ještě horký ve formě. Krém zabaione k němu servírujeme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.