Nákyp z ovesných vloček se zabaione

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
32 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Máslo s hnědým cukrem utřeme do pěny a postupně vmícháme tři žloutky, pak přidáme citrónovou kůru a šťávu, vanilkový cukr, tvaroh, smetanu, ovesné vločky a 50 g nastrouhaných oříšků. Opatrně přimícháme vypeckované třešně. Ze tří bílků ušleháme pevný sníh a přimícháme ho do těsta.
  • 2
    Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme zbytkem oříšků. Hmotu dáme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut.
  • 3
    Zbylá vejce ušleháme ve vodní lázni se solí, cukrem, višňovkou a citrónovou šťávou, až vznikne hustý krém.
  • 4
    Hotový nákyp podáváme ještě horký ve formě. Krém zabaione k němu servírujeme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.