Nákyp z pórku s kuřecím masem
60 min.
Ingredience
- 1kilogramPórek
- 2litryVoda pitná
- 5kusůVejce slepičí
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2decilitryMléko polotučné
- 150gramůMleté kuřecí maso
- 2kusyVeka
- 30gramůMuškátový květ
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůSýr Parmezán
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1082 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
57 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme ji a vložíme na kolečka nakrájený pórek, který povaříme 5 minut. Potom scedíme a necháme okapat.
- 2Veku nakrájíme na krajíce, každý krajíc namáčíme do mléka a pokládáme na dno máslem vymazané zapékací formy. Na veku rozložíme uvařený pórek, opečené mleté maso, které posypeme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým květem. Na maso naskládáme opět v mléce namočené krajíce veky. Přikryjeme je hrubší vrstvou nastrouhaného parmezánu, ten přelijeme smetanou smíchanou s vejci. Naplněnou zapékací formu vložíme do předehřáté trouby, kde nákyp zapékáme 30-40 minut.
- 3Zapečený nákyp vyjmeme z trouby, necháme chvilku odpočinout a potom nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.