Nákyp z pórku s kuřecím masem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1082 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
57 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme ji a vložíme na kolečka nakrájený pórek, který povaříme 5 minut. Potom scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Veku nakrájíme na krajíce, každý krajíc namáčíme do mléka a pokládáme na dno máslem vymazané zapékací formy. Na veku rozložíme uvařený pórek, opečené mleté maso, které posypeme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým květem. Na maso naskládáme opět v mléce namočené krajíce veky. Přikryjeme je hrubší vrstvou nastrouhaného parmezánu, ten přelijeme smetanou smíchanou s vejci. Naplněnou zapékací formu vložíme do předehřáté trouby, kde nákyp zapékáme 30-40 minut.
  • 3
    Zapečený nákyp vyjmeme z trouby, necháme chvilku odpočinout a potom nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.