Nákyp ze pstruhů
65 min.
Ingredience
- 2kusyPstruh
- 800gramůBrambory vařené ve slupce
- 3kusyCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 500gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
32 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěné a omyté pstruhy podusíme v osolené vodě doměkka, vykostíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na části másla, přidáme kousky pstruhů a opečeme je. Rajčata krátce spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Všechy připravené suroviny urovnáme ve vrstvách do máslem vymazané nákypové formy, každou vrstvu osolíme a zakapeme worcesterem. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme zbylým máslem. Zapékáme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. Můžeme podávat se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.