Nákyp ze sýra a kuřecího masa
70 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 7decilitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramKuřecí maso grilované
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
35 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku dáme 100 g másla nakrájeného na kousky. Přisypeme mouku a zalijeme studeným mlékem. Na mírném ohni za stálého míchání uvaříme hladkou jíšku, kterou před dokončením vaření dochutíme solí a pepřem. Vaříme asi tak 10 minut. Do jíšky vmícháme na malé kousky nakrájené grilované maso, nastrouhaný sýr a dále 5 minut prohříváme. Hrášek scedíme, necháme okapat a přisypeme ho do jíšky, kterou zamícháme. Nakonec rozklepneme vejce, žloutky pomalu za stálého míchání vmícháme do jíšky. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který také zlehka přimícháme. Ihned stáhneme z ohně.
- 2Zapékací formu vymažeme zbylým máslem, vysypeme strouhankou. Připravené těsto na nákyp přeložíme do zapékací formy, kterou dáme do horké trouby, kde nákyp pečeme přibližně 40 minut.
- 3Upečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme 5 minut odpočinout, a potom ho nakrájíme na porce. Porce rozdělíme na jednotlivé talíře, ozdobíme plátky rajčat a jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.