Námořnické hovězí maso

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
439 mg
Cukr
832 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na širší proužky.
  • 2
    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme dozlatova na tuku. V tomto základu osmahneme maso, osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak, mírně podlijeme teplou vodou a pod poklicí dusíme. Během dušení maso mícháme a podléváme vodou.
  • 3
    Když je maso napůl měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, podlijeme trochou vody a přilijeme červené víno. Za občasného míchání maso dodusíme doměkka, přisolíme a převaříme.
  • 4
    Uvaříme vejce natvrdo, oloupeme je, nakrájíme na plátky a ozdobíme jimi jednotlivé porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.