Námořnické hovězí maso
110 min.
Ingredience
- 120gramůTuk
- 500mililitrůVoda pitná
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 750gramůHovězí maso přední
- 150gramůCibule
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůVíno červené
- 150gramůProtlak rajčatový
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
439 mg
Cukr
832 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na širší proužky.
- 2Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme dozlatova na tuku. V tomto základu osmahneme maso, osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak, mírně podlijeme teplou vodou a pod poklicí dusíme. Během dušení maso mícháme a podléváme vodou.
- 3Když je maso napůl měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, podlijeme trochou vody a přilijeme červené víno. Za občasného míchání maso dodusíme doměkka, přisolíme a převaříme.
- 4Uvaříme vejce natvrdo, oloupeme je, nakrájíme na plátky a ozdobíme jimi jednotlivé porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.