Neapolské makarony
60 min.
Ingredience
- 400gramůŠpagety, Makarony vařené
- 300gramůHovězí maso mleté
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůSýr Gruyére
- 40gramůSýr Parmezán
- 30gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVíno červené
- 120gramůRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
16 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a přidáme mleté hovězí maso. Vařečkou maso stále promícháváme a oddělujeme jednotlivé hrudky, restujeme na prudkém ohni.
- 2Máme-li maso rozdrobené, zmírníme oheň, podlijeme červeným vínem, přidáme oloupaná rajčata bez jadérek, osolíme, opepříme, pánev přiklopíme a dusíme 40 minut.
- 3Na talíře upravíme vařené makarony, polijeme dušeným masem s rajčaty a posypeme oběma strouhanými sýry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.