Nedělní bosáky
43 min.
Ingredience
- 160gramůCibule
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1kilogramBrambory
- 4lžíceMléko polotučné
- 5lžicMouka pšeničná hrubá
- 6lžicPšeničná krupice
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceVejce slepičí
- 3lžičkySůl
- 3litryVoda pitná
- 400gramůZelí kysané
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očistíme velkou cibuli a drobně ji pokrájíme. V pánvi rozpálíme vepřové sádlo se škvarky a cibuli osmažíme dozlatova, pak ji dáme do mísy i s omastkem.
- 2Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim 4 lžíce vlažného mléka, hrubou mouku, krupici, prášek do pečiva, vejce a 2 lžičky soli. Těsto rychle a dobře promícháme.
- 3V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry vody s 1 lžičkou soli.
- 4Těsto vykrajujeme velkou lžicí a rukama vytvarujeme knedlíky ve velikosti vajíčka. Vkládáme je do vroucí vody. Vaříme je přibližně 7-8 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou.
- 5Bosáky dáme na talíře, polijeme je sádlem s cibulkou. Podáváme k nim kysané zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.