Nedělní bosáky

43 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme velkou cibuli a drobně ji pokrájíme. V pánvi rozpálíme vepřové sádlo se škvarky a cibuli osmažíme dozlatova, pak ji dáme do mísy i s omastkem.
  • 2
    Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim 4 lžíce vlažného mléka, hrubou mouku, krupici, prášek do pečiva, vejce a 2 lžičky soli. Těsto rychle a dobře promícháme.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry vody s 1 lžičkou soli.
  • 4
    Těsto vykrajujeme velkou lžicí a rukama vytvarujeme knedlíky ve velikosti vajíčka. Vkládáme je do vroucí vody. Vaříme je přibližně 7-8 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou.
  • 5
    Bosáky dáme na talíře, polijeme je sádlem s cibulkou. Podáváme k nim kysané zelí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.