Nejlepší červená řepa
55 min.
Ingredience
- 500gramůČervená řepa
- 200gramůSýr balkánský
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 0,25lžičkaKmín římský
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem.
- 2Řepu omyjeme a nakrájíme na kostky. Nivu a balkánský sýr nakrájíme na kostky.
- 3Kostky řepy poklademe slupkou do pekáče, posypeme solí a kořením.
- 4V troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 20 minut. Řepu v průběhu pečení poléváme olivovým olejem.
- 5Po upečení řepu vyjmeme z trouby a posypeme kostičkami sýrů.
- 6Řepu vrátíme do trouby a zapékáme asi půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.