Nejlepší šťouchané brambory
40 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 300gramůUzené maso vařené
- 2kusyCibule
- 500gramůZelí kysané
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,75lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
53 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na kostky a ve vodě s 0,5 lžičkou soli a kmínem uvaříme doměkka.
- 2Zelí trochu scedíme a překrájíme. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- 3Na lžíci sádla zpěníme jednu pokrájenou cibuli, vložíme zelí i s lákem, osolíme a dusíme doměkka.
- 4Pokrájené uzené maso orestujeme na lžíci sádla.
- 5Na lžíci sádla usmažíme druhou cibuli dozlatova.
- 6Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. Poté smícháme s dušeným zelím, uzeným masem, usmaženou cibulí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.